perjantai 4. toukokuuta 2018

4.5.2018


Sain raahattua itseni pitkästä aikaan salille. Tai tänään ei edes tarvinnut raahata. Oli sellainen into, että nyt haluan salille, tahdon rasittaa lihaksiani, tahdon voimistaa niitä. Ja minulla on iltavuoro, joten ehdin hyvin, miksen menisi. Salillakaan ei tullut kyrpiintymistä, ei alkanut kaduttamaan, että miksi helvetissä tulin tänne. Mutta huomasin, että lihakseni ovat ihan superheikot, haperot, voimattomat. Sain käyttää niin pieniä painoja, lyhyitä toistoja. Viisi minuuttia kuntopyörällä, 40 minuuttia lihaskuntoa, ja olin aivan loppu. Olo oli heikko ja tuntui kuin pyörtyisin pian. Loppulämmittely (vai onko se loppuvetreytys, no oli mikä oli) ja venyttely saivat jäädä ja kiiruhdin kotiin suihkuun ja aamupuurolle. Ehkei tyhjällä vatsalla treenaamaan lähteminen ollut niin kovin hyvä ajatus. Mutten osaa syödä ennen salia. En osaa syödä aamupalaa ihan niin aikaisin, ja jos olen juuri vetänyt ruokaa vatsaani, on oloni täysi ja tukala. Treenatessa tuntuu koko ajan kuin oksentaisin pian. Joo, tietysti voisi syödä jotain pientä, vaikka banaanin, mutta oloni tulee siitäkin samanlaiseksi. Tai ei välttämättä niin täydeksi, mutta tuntuu kuin ruoka nousisi koko ajan kurkkuun. Varmaan kaiken oksentamisen jälkeen sulkialihakset(?) ovat paskana ja ruoka nousee herkästi takaisin päin. En tiedä. Kunhan arvailen.

Yritän nyt todella saada liikunnasta sellaista tapaa itselleni. Että kävisin säännöllisesti salillakin. Aluksi ihan vaikka vain kahdesti viikossa. En halua oloni olevan niin hapero, voimaton. Huono kunto ja heikot lihakset. Haluan vahvistua, jotta voisin ja jaksaisin paremmin. Jotta ihan perus arkijaksamiseni olisi paremmalla tolalla. Mutta, jotta lihakset vahvistuisi, kasvaisi, silloin varmaan pitäisi syödäkin enemmän. Monipuolisesti kaikkea ja riittävästi proteiinia. Siitä tulee vaikeaa. Siitä tulee varmaan vaikein osuus. Pelkään niin kovasti lihomista. Ja ruokailuvälini saattavat venyä pitkiksi ihan vain sen vuoksi, ettei tee mieli mitään. Mikään ei maistu. Normaalisti rakastan leipää, syön sitä usein, muuta nyt ei maistu sekään. Eilen minun teki pitkästä aikaa mieli ihan lämmintä ruokaa, oikeaa ruokaa. Söin riisiä, kalaa ja kasviksia. Enkä käsitä, miten riisi maistui nyt niin superhyvältä. Olisin voinut syödä sitä vaikka pelkästään, vain riisiä ja päälle mausteeksi aromisuolaa. Sitä minun teki mieli, sitä minä söin, mutta hyvin vähäisen ruuan vuoksi päivän aikana, illalla riisi maistui liiankin hyvin. Ahmin sitä ison annoksen ja oksensin sen jälkeen varmaan lähes kaiken. Pitäisi saada ruoka maistumaan päivälläkin. syödä useammin. Ateriavälit ei saisi venyä niin pitkiksi. Pitäisikö vain syödä, vaikkei maistuisikaan? Vaikkei tekisikään mitään mieli? Mutta silloin minua alkaa oksettamaan.

Tämä huono ruokailu varmaan vaikuttaa hormonitoimintaanikin. Viimeksi kuukautiskierto venyi 41 päivää pitkäksi mutta nyt verta tuli jo eilen, jolloin kiero jäi vain 21 päivän mittaiseksi. Sitä ei tullut paljon, ihan ihan ihan vähän. Kerran vessakäynnillä pyyhkiessä paperiin. Sitten ei enää mitään. Tänä aamuna oli sama homma, kerran pyyhkiessä paperiin. Mitä ihmettä tämä nyt on? Okei, kiertoni on aina ollut epäsäännöllinen. Menkkoja on jäänyt välistä, pahimmillaan puoleksi vuodeksi. Tiputteluvuotoa on tullut. Mutta nyt viime aikoina, kierto on ollut tasaisempi, siinä noin 30 päivää. Tiputteluvuotoa ei ole tullut pitkään aikaan. Mistä tämä nyt johtuu, onko jokin pielessä? Vai johtuuko stressistä? Ruokailutavoistani? PCO:stani? Vai onko jokin nyt oikeasti hullusti? Missä vaiheessa pitää huolestua? Missä vaiheessa pitää mennä lääkäriin?

Salihommasta vielä. Olisi kyllä kiva, kun olisi joku salikaveri. Mutta ystäväni eivät käy salilla, käyvät eri salilla tai aikatauluja on vaikea sovittaa yhteen. Personaltrainer olisi myös kiva. Oma henkilökohtainen saliohjelma ja oma henkilökohtainen ruokavalio. Sillä minulla ei ole hajuakaan, mitä minun salilla kannattaisi tehdä, mitä liikkeitä, mihin lihasryhmiin kannattaisi eniten panostaa, treenaanko kaikki kerralla vai erikseen esim. jalkapäivä, teenkö liikkeet oikein, kuinka usein pitäisi käydä, mitä syödä, kuinka usein kuinka paljon??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti